- Mijn specialiteiten

MIJN SPECIALISATIES

Voetbehandeling Diabetes

De voeten van diabetespatienten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De bloedsomloop in benen en voeten kan verminderen of uitvallen. De stand van de voeten kan veranderen. 

De diabetespatient gaat naar een pedicure wanneer men kloven, eelt, likdoorn, blaren, wondjes of verkleuringen heeft. Dit mag men NOOIT zelf behandelen. Een zeer regelmatig bezoek aan de pedicure wordt in deze gevalllen zeker aanbevolen.

Ook wanneer er geen voetklachten zijn, is het raadzaam toch enkele malen per jaar voor een controlebehandeling naar een ProVoet pedicure te gaan met de aantekening "diabetische voet". Het voorkomen van voetproblemen is namelijk een van de belangrijkste taken van de pedicure. 

Algemene adviezen:

- Controleer dagelijks uw voeten op eventuele wondjes of huidbeschadigingen.

- Wandel en fiets regelmatig. Dit bevordert de bloedsomloop.

Nagelbeugeltechniek

Ingroeiende nagel(s) verwijderen zonder chirurgische ingreep.

Een ingroeiende nagel is een nagel die door de huid het vlees in groeit. Dit geeft meestal een ontstekingsreactie in de hoek waar de nagel in zit. Ingroeiende nagels is een veel voorkomend probleem. Dit probleeem openbaart zich meestal aan een (of beide) grote teennagels.

Welke nagels komen in aanmerking voor nagelregulatie? In principe kan iedere vervorming van de nagelplaat terug worden gebracht tot hun normale "groei"vorm.  

De diverse beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen, afhankelijk van de conditie van de klant en de nagel.

Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door voetverzorgers die zich hierin gespecialiseerd hebben.

Ik werk met twee nagelregulatietechnieken:

De BS/Spange

De BS/Spange is een bladveervormige strip (witte kunststof). Deze wordt op de nagel aangebrachg en door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht/spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor corrigeren. Na het aanbrengen van de BS/Spange is de client vrijwel onmiddelijk pijnvrij. Door de spanning/trekkracht van de strip wordt de nagel in de nagelwal omhoog getrokken.

De veertjes techniek

Deze veertjes worden rechtstreeks op de nagelplaat aangemeten en aangebracht. Zo'n veertje wordt met kunsthars vastgezet. Deze beugel is bedoelt om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Nagelprothesetechniek

Zonder nagelprothesetechniek zijn bepaalde nagelproblemen niet op te lossen De mogelijkheden van deze techniek zijn:

- Correctie van vervormde nagels.

- Versterking van zwakke nagels.

- Begeleiding van een groeistoornis.

- Behandeling van versplinterde of geschonden nagels.

- Behandeling van gespleten nagels.

- Toepassing bij een ingroeiende nagel.

- Het opvullen van weggeknipte nagelhoeken,

- Het verfraaien van een mycose- of traumanagel.

De nagelprothesetechniek mag niet alleen als cosmetische verfraaiing worden gezien. In de eerste plaats dient het als een therapeutische behandeling, omdat het in veel gevallen mogelijk is een afwijkende groei van nagels te corrigeren.

Anti-stress voetmassage

Allereerst gaat u genieten van een ontspannend voetbad met etherische olien. Daarna volgt een ontspannende voetmassage. Tijdens deze massage worden de reflexpunten meegenomen en wordt aandacht gegeven aan de gehele mens. De behandeling doet dus niet alleen wat voor de voeten, maar behandelt vanuit de voeten de gehele persoon. Ervaar je een keer een voetmassage dan zal je merken dat dit een uitstekende manier is om stress te bestrijden.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voetreflexzone-massage

Punten in de voeten corresponderen met plaatsen in het lichaam. Door deze bijzondere massage ontspant het lichaam en kunnen blokkades worden verminderd.

Persoonlijke voetverzorging

Persoonlijke voetverzorging staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!