- Voetverzorgingstips

Voetverzorgingstips

VOETEN VERDIENEN DE AANDACHT!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten gedragen worden, is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken, zoals eelt, likdoorns, ingroeiende nagels, etc.. U kunt heel eenvoudig zelf een aantal van de ongemakken aan uw voeten voorkomen door:

  • Goed passende schoenen te dragen met voldoende ruimte voor de tenen.
  • Geen strakke sokken of kousen te dragen.
  • De teennagels recht en niet te kort af te knippen.
  • De voeten dagelijks te wassen en goed af te drogen (vooral tussen de tenen).

 

Heeft u ondanks deze maatregelen toch nog voetklachten, wacht dan niet onnodig en experimenteer niet zelf. Laat uw voeten behandelen door een professionele pedicure. Ik geef uw voeten de aandacht die ze verdienen.

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen, dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen. Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

Mijn persoonlijke tip: Prik blaren niet door:

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettingsmiddel en bedekt de huid met een steriel verbandje.

Loop met uw blote voeten door het zand!

In de zomervakantie is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen ook nog een een gratis massage! Let wel op dat het zand niet te heet geworden is van de zon om met uw blote voeten op te lopen!